Două sindicate din cadrul poliţiei germane avertizează asupra posibilității legalizării canabisului, prin coalizarea partidelor Social Democrat, Verzi şi Liberal, care s-au pronunțat în favoarea unei relaxări a legislaţiei în domeniu

2 zile in urmă 13

Die Tageszeitung arată că două sindicate din cadrul poliţiei germane alertează în privința unei  posibile legalizări a canabisului în urma coalizării partidelor Social Democrat (SPD), Verzi şi Liberal (FDP), care sunt în favoarea unei relaxări a legislaţiei în domeniu.

Negocieri între SPD, Verzi şi FDP în vederea formării unui guvern nu s-au încheiat, însă criticile abundă.

”Trebuie să încetăm să banalizăm consumul de canabis”, îndemna marţi preşedintele Sindicatului GdP al poliţiei Oliver Malchow.

Marijuana este un ”drog periculos”, care nu trebuie să fie legalizat, sublinia, la rândul său, şeful Sindicatului DPolG,  Rainer Wendt.

O relaxare a legislaţiei germane în domeniu este plauzibilă în prezent, scrie Die Tageszeitung, care preconizează formarea unei ”coaliţii a canabisului” în Germania.

Ziarul de stânga publică în ediţia de marţi o imagine cureprezentanţi ai Verzilor şi FDP mergând împreunăpe un fond în culorile formaţiunilor, deasupra unor frunze de cânepă şi dă titlul “Joint-venture” curoşu – culoarea SPD, mizând pe dublul sens al cuvântului ”joint”.

În lumea afacerilor, un joint-venture, adică un acord de colaborare, le-ar permite celor trei partide să ajungă la o poziţie comună în cadrul unui program de guvernare.

”Din acest motiv se agită poliţia”, scrie ziarul berlinez.

Social-democraţii, ecologiştii şi liberalii împărtăşesc puncte de vedere relativ apropiate în problema canabisului.

”Verzii şi FDP cer de ani de zile legalizarea canabisului şi distribuirea controlată a acestuia în magazine specializate, sub licenţă”, scrie ziarul, care precizează că cele două formaţiuni au divergenţe cu privire la detalii.

SPD întâmpină mai multe dificultăţi cu privire la această idee, însă, de mai mulţi ani, are loc o schimbare de opinie în rândul formaţiunii.

Social-democraţii sunt în favoarea unor proiecte-pilot, în vederea evaluării consecinţelor legalizării.

Însă cele trei partide sunt de acord că este necesară o scoatere de pe piaţa neagră a controlului şi vânzării canabisului.

Die Tageszeitung scre că o schimbare a legislaţiei privind canabisul nu este totuşi cea mai importantă şi evocă negocieri dure cu privire la fiscalitate şi tranziţia ecologică.

Însă în niciun alt domeniu nu există o ocazie mai mare de a lansa o schimbare fundamentală, comentează cotidianul din Berlin, care subliniază că există subiecte în care cele trei partide au poziţii mai divergente, relatează news.ro

Sursa Foto:DIICOT

viewscnt

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă