Două persoane, arestate în dosarul furtului bicicletelor de jumătate de milion de euro ale naționalei Italiei, recuperate în România

3 săptămâni in urmă 27

Doi bărbaţi arestaţi miercuri în nordul Franţei după furtul al 22 de biciclete ale cicliştilor italieni în timpul Mondialului de ciclism pe pistă de la Roubaix au compărut vineri, 5 noiembrie, în faţa justiţiei, care le-a acordat un răgaz pentru a-şi pregăti apărarea, transmite agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Cei doi indivizi, un francez în vârstă de 18 ani şi un bosniac de 20 de ani, sunt cunoscuţi de poliţie pentru furturi multiple. Ei vor rămâne în detenţie în aşteptarea unei noi audieri, prevăzută pentru 10 decembrie.

Arestaţi miercuri dimineaţă la Besançon, potrivit unui comunicat al poliţiei judiciare, ei sunt suspectaţi de legături cu furtul celor 22 de biciclete ale echipei italiene de ciclism pe pistă în noaptea de 22 spre 23 octombrie în timpul Mondialului de la Rubaix, un prejudiciu estimat la 400.000 de euro.

Federaţia italiană de ciclism a fost „surprinsă şi şocată” de ceea „ce s-a întâmplat, o catastrofă”, a afirmat vineri avocatul Dominique Bellengier.

Furtul s-a produs în timp ce bicicletele se aflau într-un camion tehnic aflat în parcarea hotelului unde echipa îşi stabilise baza după competiţia de la Marcq-en-Baroeul, nu departe de Lille.

În 29 octombrie, cele 21 de biciclete au fost găsite de către autorităţile române, care apoi au procedat la patru reţineri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă