Două noi tratamente împotriva infecției COVID, avizate de Agenția Europeană pentru Medicamente

3 săptămâni in urmă 14

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 18:18

56 citiri

Două noi tratamente împotriva infecției COVID, avizate de Agenția Europeană pentru Medicamente

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis joi, 11 noiembrie, un aviz pozitiv cu privire la două tratamente împotriva COVID-19 – Ronapreve și Regkirona – identificate de Comisie ca fiind terapii promițătoare în cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19.

Ambele sunt tratamente care se utilizează în stadiile timpurii ale infecției și sunt pe bază de anticorpi monoclonali antivirali.

„Astăzi facem un important pas înainte către obiectivul pe care ni l-am propus de a autoriza până la cinci tratamente noi în UE înainte de sfârșitul anului.

Vaccinarea rămâne în continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protecția împotriva infecției, spitalizării, decesului și a consecințelor pe termen lung ale bolii. Deși UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetățenii continuă să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a combate infecția și a îmbunătăți nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci și cele de supraviețuire.

De asemenea, în cadrul Strategiei noastre privind mijloacele terapeutice, sprijinim statele membre în vederea accesului la medicamente noi prin intermediul achizițiilor publice comune la nivelul UE. Două acorduri de achiziții publice au fost deja încheiate până în prezent și se află în curs negocieri pentru mai multe mijloace terapeutice împotriva COVID-19, fiind evaluate în prezent de către EMA.

Statele membre pot deja să recurgă la contractul nostru pentru 55 000 de tratamente cu Ronapreve. EMA evaluează în prezent alte șase medicamente care ar putea primi autorizația în curând, cu condiția ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranța și eficacitatea lor. Progresele rapide realizate în cadrul ambițioasei Strategii privind mijloacele terapeutice ne arată ce poate oferi o uniune europeană a sănătății.

Progresul pandemiei în întreaga UE arată cât de fragilă este încă situația și cât de important este ca pacienții afectați de COVID-19 să aibă acces la tratamente sigure și eficace”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate.

Strategia UE privind mijloacele terapeutice vizează crearea unui portofoliu larg de mijloace terapeutice împotriva COVID-19 cu scopul de a dispune de trei până la cinci mijloace terapeutice noi până la sfârșitul anului. Ea cuprinde întregul ciclu de viață al medicamentelor, de la cercetare, dezvoltare, selectarea celor promițătoare, aprobare reglementară rapidă, fabricare și punere la dispoziție pe scară largă, până la utilizarea finală.

Citeste si:

Afecţiune rară raportată ca efect advers al vaccinului Johnson&Johnson. Anunțul făcut de Agenţia Europeană pentru Medicamente

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi, 11 noiembrie, adăugarea unei forme rare de inflamaţie spinală, denumită mielită transversă, pe lista efectelor adverse ale...

 "Este adesea ridicată la rang de panaceu"

Ministerul Sănătății a transmis joi, 11 noiembrie, precizări legate de procedurile aprobate în România în privința terapiei post-Covid în camere hiperbare. În luna aprilie 2021,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă