Două membre ale trupei punk Pussy Riot, aflate în închisoare după ce au demonstrat pentru Aleksei Navalnîi, au intrat în greva foamei

3 săptămâni in urmă 28


Maria Alehina şi Liusia Stein, membre ale trupei punk activiste Pussy Riot, au început o grevă a foamei în închisoare, cerând să fie plasate în aceeaşi celulă şi să li se permită să comunice, relatează Agerpres citând două site-uri de ştiri independente din Rusia.


Cele două artiste se află, în prezent, într-o închisoare de lângă Moscova, unde ispăşesc, fiecare, câte două săptămâni de detenție pentru că au organizat la începutul acestei luni o demonstraţie în sprijinul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.


Maria Alehina, la tribunalul din Moscova, pe 21.12.2017 | Sursa foto: Hepta.ro

În prezent, celor două le este interzis să îşi vorbească în închisoare, interdicţie despre acestea spun că nu are niciun temei legal, potrivit informaţiilor publicate sâmbătă de site-ul de ştiri independent Meduza şi portalul pentru drepturile civile Ovd-Info.


Maria Alehina şi Liusia Stein | Foto: PussyRiot / Facebook

Componentele formaţiei feministe de punk rock au fost arestate în mod repetat de poliţia rusă, arestări care s-au soldat cu pedepse cu închisoarea, pentru modul în care au ales să protesteze atât față de președintele Vladimir Putin, cât și față de creșterea influenței Bisericii Ortodoxe ruse.


Trupa a cunoscut faima internaţională pentru "rugăciunea punk" interpretată în catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova, în 2012.https://www.youtube.com/watch?v=P3cLEv402Hg

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă