Două membre ale trupei activiste Pussy Riot au intrat în greva foamei în închisoarea în care se află după ce au demonstrat pentru Aleksei Navalnîi

3 săptămâni in urmă 24

Două membre ale trupei punk activiste Pussy Riot au început o grevă a foamei în închisoarea de lângă Moscova unde ispăşesc în prezent pedepse, potrivit informaţiilor publicate sâmbătă de două site-uri de ştiri independente din Rusia, transmite dpa.

Maria Alehina şi Liusia Stein solicită să fie plasate în aceeaşi celulă şi să li se permită să comunice, au raportat site-ul de ştiri independent Meduza şi portalul pentru drepturile civile Ovd-Info.

În prezent, celor două le este interzis să îşi vorbească în închisoare, interdicţie despre care ele spun că nu are niciun temei legal.

Ambele ispăşesc două săptămâni de închisoare pentru că au organizat la începutul acestei luni o demonstraţie în sprijinul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.

Membre ale formaţiei feministe de punk rock au fost arestate în mod repetat de poliţia rusă, arestări care s-au soldat cu pedepse cu închisoarea, după ce trupa a cunoscut faima internaţională pentru „rugăciune punk” interpretată în catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova în 2012 în semn de protest împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Pussy Riot

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă