Două hoaţe din Anglia s-au deghizat în asistente pentru a fura morfină de la pacienții aflaţi pe moarte, ca să-şi poată hrăni dependențele

2 zile in urmă 9

Două femei, foști paramedici, care s-au dat drept asistente pentru a fura morfină și analgezice de la pacienții bolnavi în stadiu terminal pentru a-și hrăni dependențele, au fost condamnate la cinci ani de închisoare fiecare.

Două hoaţe din Anglia s-au deghizat în asistente pentru a fura morfină de la pacienții aflaţi pe moarte

Profimedia Images

Ruth Lambert și Jessica Silvester, care s-au logodit, profitau de pacienții din Kent care se aflau în stadiu terminal şi primeau îngrijire, dându-se drept asistente pentru a avea acces la casele lor pentru a fura medicamentele. Lambert, în vârstă de 33 de ani, și Silvester, în vârstă de 29 de ani, au avut acces la înregistrările pacienților din sistemul informatic al NHS de pe vremea când lucrau ca paramedici.

O anchetă a constatat că au efectuat până la 29 de ''spargeri'', Silvester căutând în bazele de date NHS posibile ținte, iar Lambert făcând raid în zona respectivelor proprietăți. Medicamentele furate fuseseră inițial prescrise unora dintre pacienții vizați pentru a le face ultimele zile cât mai confortabile, conform Daily Mail

Cele două hoaţe au primit fiecare câte cinci ani de închisoare, după ce şi-au recunoscut fapta

Lambert și Silvester au pledat vinovate și au fost fiecare condamnate ieri, la Canterbury Crown Court, la cinci ani de închisoare fiecare. Avocații lor au susținut că au devenit dependente de opiacee, după ce au descoperit că medicamentele le ajută la tratarea durerii fizice și psihice.

Infracțiunea lor a ieșit la iveală anul trecut, când poliția din Kent a început să primească o serie de rapoarte similare de spargeri prin distragerea atenției, iar cele două au fost arestate pe 4 august, la domiciliul lor din Margate. 

La arestarea lor, ofițerii le-au percheziționat casa și au găsit medicamente care purtau numele altor persoane, precum și uniformele asistentelor și echipamentele informatice ale NHS. Analizând telefoanele mobile ale inculpaților, ofițerii au confirmat că femeile au conspirat și pentru a fura de la serviciul de ambulanță. Mesajele text catalogau drogurile drept ''dulciuri''.

Cele două femei țineau, de asemenea, un jurnal, înregistrau adresele vizitate, medicamentele disponibile și notau orice informaţie ce părea de interes. Multe dintre victime nu erau la curent cu o astfel de grozăvie, până când poliția a sosit și a făcut anchete, punând cap la cap infracțiunile cu ajutorul rudelor apropiate și victimelor.

Sergentul detectiv Jay Robinson a declarat: ''Când au venit rapoartele cu privire la persoane suspecte care vizitează proprietăți în căutarea medicamentelor, s-au efectuat lucrări suplimentare pentru a revizui rapoartele anterioare de intrare prin efracție de către poliția din Kent pentru a vedea dacă erau legate. Acest lucru a făcut ca amploarea infracțiunii lui Lambert și Silvester să devină clară. Aceste infracțiuni au fost un abuz uimitor de putere. Aceste două hoaţe, ale căror slujbe era să aibă grijă de cei aflați în nevoie, complotau și furau medicamente esențiale de la pacienții cu boli terminale. Multe dintre victimele lor au murit de atunci și nu vor ști niciodată că s-a făcut dreptate. Ancheta noastră a fost efectuată, știind că trebuie să reprezentăm acele victime și să facem tot ce e mai bun pentru ele. Gândurile mele sunt la familiile tuturor celor care au fost vizați''

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă