Două firme care execută lucrări de reabilitare pentru Primăria Constanța, amendate de Garda de Mediu pentru praful produs

1 săptămână in urmă 32

Două firme de construcţii care fac lucrări pentru Primăria Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 40.000 de lei deoarece spaţiile de lucru nu erau umezite şi măturate, iar praful produs de lucrări a provocat disconfort în zonele rezidențiale, iar arborii aflaţi pe străzile respective erau afectaţi de aceste lucrări, scrie ziarul local CTnews.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanța au amendat două societăţi de construcţii care realizează lucrări pentru Primăria Constanța, pe bulevardul Ferdinand și pe Șoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanta.

„Pe porțiunile de străzi verificate, spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidențiale. Firmele de construcţii nu au luat măsuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosfera, pe timpul derulării lucrărilor”, au transmis comisarii de Mediu din Constanța.

Totodată, s-a constatat că, prin lucrările efectuate, au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului, și vătămări ale trunchiurilor copacilor.

Cei doi constructori au primit patru amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. În urma cu trei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat o altă firmă de construcţii pentru degajările de praf în atmosferă, în zona City Park Mall.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă