Două bombardiere rusești, zbor agresiv la doar câțiva metri de o platformă petrolieră poloneză din Marea Baltică VIDEO

4 săptămâni in urmă 15

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:04

71 citiri

Două bombardiere rusești Su-24 au efectuat marți, 26 octombrie, un zbor provocator, trecând la doar 50 de metri de o platformă petrolieră poloneză din Marea Baltică, scrie publicația poloneză Onet, care citează informații apărute pe rețelele de socializare confirmate de Forțele Armate Poloneze.

Înregistrarea, efectuată de una dintre persoanele aflată pe platforma de foraj, arată o pereche de avioane care zboară razant față de nivelul apei la doar câteva zeci de metri de instalație, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

A video is circulating on social media showing a pair of Russian Su-24 bombers of the Baltic Fleet making a low pass near an oil rig located in the Polish Exclusive Economic Zone in the Baltic Sea.

The flight occurred on October 26 in the afternoon, according to information. pic.twitter.com/Uqw5WvEVJ8

— Status-6 (@Archer83Able) October 27, 2021

Pe fundalul înregistrării se aud conversații în limba poloneză: „Asta nu s-a întâmplat înainte...”, “Trebuie să fie suedezi”.

Evenimentul a avut loc în zona economică exclusivă a Poloniei, foarte probabil lângă platforma Baltic Beta deținută de compania Lotos, situată la aproximativ 78 km nord de orașul portuar și turistic Władysławowo.

A pair of Russian Su-24 bombers of the Baltic Fleet made a provocative flight yesterday, October 26 in the afternoon, next to an oil rig located in the Polish Exclusive Economic Zone https://t.co/4Y1WGrLDfc via @wjakobik https://t.co/RMudm9JM1o

— Liveuamap (@Liveuamap) October 27, 2021

Pe 26 octombrie, la ora 15.00, Forțele Armate ale Republicii Polone au înregistrat zborul unei perechi de Su-24 rusești în regiunea Mării Baltice. Aeronava a efectuat un zbor în regiunea de informare aeriană Kaliningrad (FIR), nu a încălcat regulamentul și nu a reprezentat o amenințare la adresa siguranței. În plus, spațiul aerian de deasupra platformei petroliere nu este o zonă interzisă”, a declarat pentru Marcin Skowron, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Securitate Națională din Polonia, răspunzând îngrijorărilor publice.

Sursa poloneză apreciază că bombardierele de front Su-24 aparțin Bazei aeriene Chkalovsk (regiunea rusă Kaliningrad) din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică.

„În afara provocărilor executate cu aviația de vânătoare-bombardament, Rusia desfășoară periodic acțiuni de afișare a forțe strategice în mările pe care le împarte cu NATO.

Nu mai târziu de ieri, 27 octombrie, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Barenț și Mării Norvegiei într-o misiune cu durata de aproximativ opt ore, fiind însoțite de avioane de vânătoare MiG-31 din compunerea Aviației navale a Flotei de Nord și determinând ieșirea la interceptare a două avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei.

Cu o zi înainte, pe 26 octombrie, două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au efectuat un zbor similar deasupra Mării Negre, cu durata de cinci ore, fiind sprijinite de avioane de vânătoare Su-27 aparținând forțelor aeriene și de apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

De asemenea, ultima misiune în Marea Baltică a bombardierelor strategice rusești Tu-160, însoțite de avioane de vânătoare Su-35S și Su-27, a avut loc în urmă cu doar o lună, pe 21 septembrie, alertând aviația din Danemarca, Finlanda și Suedia”, scrie Defense România.

Citeste si:

Putin ordonă creşterea livrărilor către UE, după umplerea rezervoarelor ruseşti. Stocurile din Europa, la cel mai scăzut nivel

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri gigantului Gazprom să crească livrările de gaz către Uniunea Europeană, odată ce rezervoarele ruseşti vor fi umplute, relatează AFP....

Trei pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi în Polonia. 47 de români sunt tratați în afara țării

Alţi trei pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi, marţi seară, în Polonia, la Lodz, a informat Ministerul Sănătăţii (MS). Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă