Dosarul violențelor de la protestul de luni noapte: 14 persoane, arestate pentru 30 de zile / Alte 5, puse în arest la domiciliu sau sub control judiciar

1 lună in urmă 1

Instanța a decis măsura arestării preventive pentru 30 de zile în cazul a 14 persoane implicate în violențele de la protestul de luni noapte, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sector 3, Cătălina Sântion.

Potrivit acesteia, 19 persoane fuseseră reținute pentru violențele de la Piața Unirii, 3 dintre ele fiind puse sub control judiciar, 2 în arest la domiciliu, iar pentru 14 fiind emise mandate de arestare preventivă.

Printre infracțiunile de care sunt acuzați se numără cele de ultraj și de tulburarea ordinii și linistii publice publice.

Poliția Capitalei și Parchetul Sectorului 3 au pus în aplicare, sâmbătă dimineață, 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii din Capitală.

Referințe:

Violențele de la manifestațiile anti-restricții din Capitală: Prefectul le mulțumește jandarmilor pentru profesionalism și calm / 188 de persoane, audiate la Poliție. 12 jandarmi au fost răniți / Amenzi de peste 200.000 de leiProtest în Capitală: Violențe la Piața Unirii / Mai mulți huligani au atacat jandarmii cu pietre / Vitrinele magazinelor, sparte / Mai multe rețineri / Jandarmii au folosit gaze lacrimogene
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă