Dosarul Navalnîi: Miniștrii de Externe ai UE impun sancțiuni pentru patru oficiali ruși, printre care procurorul general și șeful penitenciarelor din Rusia

2 zile in urmă 30

Miniștrii de externe ai UE au convenit, luni, să impună noi sancțiuni Rusiei după condamnarea liderului opoziției Alexei Navalnîi, notează Politico.

Este vorba de patru oficiali ruși, printre care și procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, și șeful serviciului federal al penitenciarelor, Alexander Kalashnikov. Acestora ar urma să li se impună restricții de călătorie.

Decizia a fost luată în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe de la Bruxelles și a deschis calea unor discuții mai detaliate despre sancțiunile impuse de UE în cazul Navalnîi.

Ministrul de Externe polonez Zbigniew Rau a susținut că Rusia nu a demonstrat că este interesată să coopereze cu UE și comunitatea europeană ar trebui să reacționeze pe măsură la miile de manifestanți arestați în Rusia, în frunte cu ceea ce pățește Aleksei Navalnîi.

La decizia miniștrilor de externe a cântărit greu și modul în care a fost tratat șeful diplomației europene Joseph Borell, în timpul vizitei acestuia la Moscova, atunci când Rusia a decis expulzarea a trei diplomați UE, chiar în ziua vizitei.

Într-un interviu acordat pentru Die Welt, înainte de luarea deciziei de luni, ambasadorul Rusiei în UE, Vladimir Chișov, a declarat că Moscova este pregătită să răspundă oricărei noi măsuri punitive.

sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă