Dosarul fraudării alegerilor locale din comuna Ciorani, trimis în judecată. 23 de inculpaţi au fost deferiţi justiţiei

1 lună in urmă 22

Procurorii prahoveni au trimis în judecată, vineri, 30 iulie, dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23 vor fi judecaţi.

Dosarul în care primarul comunei Ciorani şi alte persoane, între care angajaţi ai primăriei, au fost inculpaţi pentru falsificarea alegerilor locale de anul trecut va fi înscris pe rolul Judecătoriei Buzău, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În acest dosar 20 de persoane au fost inculpate pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două au fost trimise în judecată pentru complicitate la această infracţiune, iar o persoană – primarul comunei Ciorani, Marin Voicu - este trimisă în judecată pentru instigare la comiterea acestor infracţiuni.

Alte patru persoane faţă de care au început cercetările – patru femei – au semnat în faţa procurorilor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, una dintre inculpate urmând să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, în timp ce pentru celelalte trei acordurile vizează o sentinţă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Acordurile trebuie validate de instanţa de judecată.

Ancheta a pornit ca urmare a unei plângeri penale, iar de la depunerea plângerii şi până la reţinerea suspecţilor, sacii cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu, în luna februarie. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate, iar cazul face obiectul unui alt dosar penal.


Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună. Ceea ce se remarcă este faptul că inculpaţii acţionat cu ”naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.

Citeste si:

Un primar a încercat să mușamalizeze accidentul făcut cu mașina Consiliului Județean. A căzut cu ea în șanț și a ascuns-o în boscheți

 „Sunt peste 90% șanse să intre în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă