Dosarul COLECTIV, amânat 3 luni - Sentința definitivă va fi dată pe 3 martie

2 săptămâni in urmă 20

 INQUAM/Octav Ganea Dosarul COLECTIV, amânat 3 luni Foto: INQUAM/Octav Ganea

Sentința în primul dosar COLECTIV a fost amânată, a decis Curtea de Apel București.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 16:19

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Pronunțarea în primul dosar Colectiv a fost amânată de Curtea de Apel București cu două luni, pentru 3 martie, au anunțat magistrații luni, 3 ianuarie.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

Iniţial, procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021, însă completul de judecată, format din magistra

Propunerea a dus atunci la dezbateri aprinse între judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache, pe de o parte, şi pe de alta procurorul DNA şi avocaţii victimelor, care au reclamat că se încearcă tergiversarea procesului şi aplicarea unor pedepse mai mici inculpaţilor.

Cei doi judecători ai completului nu au căzut de acord asupra schimbării încadrării juridice a faptelor, astfel încât s-a format un complet de divergenţă, prin includerea unui al treilea magistrat.

ţii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul 'Colectiv'.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă