Dosare penale pentru cinci romani din Giurgiu care au incercat sa intre in Bulgaria cu teste COVID false

1 lună in urmă 1

Cinci romani sunt cercetati penal dupa ce au incercat sa intre in Bulgaria cu teste false COVID-19. Cei cinci sunt din Giurgiu.

"In Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de iesire din tara, la intervale diferite de timp, cinci cetateni romani, care au prezentat autoritatilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detectia infectiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea in Bulgaria. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autoritatilor bulgare, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, constatand ca patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile mentionate in documente, acestea fiind false", se arata intr-un comunicat de presa emis vineri de ITPF Giurgiu.

Cercetati pentru uz de fals si complicitate la fals

Ca urmare a celor constate, trei dintre cetatenii romani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri sub semnatura privata, iar ceilalti doi pentru savarsirea infractiunii de uz de fals, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Persoanele in cauza au renuntat la continuarea calatoriei, urmand ca la finalizarea verificarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă