Dosare de pensie ”FABRICATE” la IPJ Vaslui. Poliția Română a dispus verificări

2 luni in urmă 1

Anchetă la IPJ VasluiAnchetă la IPJ Vaslui

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a dispus verificări în urma unor suspiciuni privind ”fabricarea” dosarelor de pensii la IPJ Vaslui prin declararea falsă a orelor suplimentare lucrate. Controlul a fost cerut în urma unor informații apărute în presă. 

JOI, 04 FEBRUARIE 2021, 00:05

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la pensiile polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus verificări, prin specialiștii Direcției Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul IGPR.

Verificările au fost cerute după ce ”Vremea Nouă” a scris că un polițist de la Serviciul Cabinet din cadrul IPJ Vaslui a reușit performanța să facă 800 de ore suplimentare înainte de a se pensiona, !fabricându-și” astfel o pensie mai mare. Potrivit sursei citate, cei care apelează la această metodă ar fi, în general, cei din structura de conducere sau șefi de servicii. Aceștia și-ar rotunji salariile înainte de a ieși la pensie susținând că au făcut mai multe ore suplimentare decât în realitate. 

Orele suplimentare sunt plătite cu 75% mai mult față de cele normale și, adunate, măresc salariul unui ofițer obișnuit cu aproape 2.000 - 3.000 de lei, potrivit hotnews.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă