Dosar penal si amenzi dupa o inmormantare cu zeci de participanti, langa Timisoara

1 lună in urmă 33

Politistii timiseni au aplicat, sambata, 10 aprilie, mai multe amenzi si au intocmit un dosar penal, in urma unei inmormantari la care au participat cateva zeci de persoane, intr-un cimitir din localitatea Chisoda, de la marginea Timisoarei.

Conform Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, au fost amendati atat organizatorul inmormantarii, cat si mai multi participanti, identificati in urma vizionarii unor imagini care au fost postate pe o retea de socializare.

"Politistii s-au sesizat din oficiu, in urma vizionarii unor imagini postate pe o retea de socializare, din care reiesea ca, in interiorul cimitirului din localitatea Chisoda, se desfasoara o slujba religioasa de inmormantare la care participa un numar mare de persoane. Deplasandu-se la fata locului, au constatat ca evenimentul religios se incheiase, dar, in urma verificarilor efectuate, politistii au identificat organizatorul evenimentului, pe care l-au sanctionat cu amenda de 10.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, politistii au reusit identificarea a 12 participanti la eveniment, care au fost sanctionati cu amenda in valoare de cate 500 de lei", a precizat IPJ Timis.

Totodata, s-a intocmit dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

"Urmeaza ca, in cursul cercetarilor, sa fie identificate toate persoanele care au participat la acest eveniment", a mentionat Biroul de presa al Politiei Timis.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă