DOSAR PENAL în urma acuzațiilor GRAVE făcute de rudele unor beneficiari dintr-un centru de bătrâni din Capitală: "Au murit de Covid!"

2 luni in urmă 1

Decesul unor beneficiar de la un centru de bătrâni din Capitală, anchetatDecesul unor beneficiar de la un centru de bătrâni din Capitală, anchetat

Procurorii fac cercetări într-un dosar penal deschis în urma plângerilor făcute de fiicele a trei femei care erau internate într-un centru pentru vârstnici din Sectorul 6 al Capitalei. Cele trei femei au reclamat faptul că mamele lor ar fi murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Mai mult decât atât, femeile susțin că angajaţii centrului nu ar fi respectat măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

MARŢI, 02 FEBRUARIE 2021, 12:52

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Baragan

Dosarul penal a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

"Actul de sesizare în cauză este reprezentat de plângerea formulată de fiicele a trei persoane de sex feminin care au decedat în urma contractării infecţiei SARS COV 2, în perioada în care erau internate într-un centru rezidenţial pentru seniori aflat în Bucureşti, Sector 6. În aprecierea persoanelor care au formulat plângerea, există legătură de cauzalitate între aceste decese şi nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase de către angajaţii acestui centru rezidenţial", arată procurorii, într-un comunicat de presă, citat de HotNews.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă