Dosar 10 august. Avocat: „Chiar dacă este clasat definitiv, dosarul poate fi atacat la CEDO”

2 luni in urmă 11

Chiar dacă dosarul 10 august este clasat definitiv, în termen de 6 luni se pot face plângeri la CEDOChiar dacă dosarul 10 august este clasat definitiv, în termen de 6 luni se pot face plângeri la CEDO

Avocata care a reprezentat-o pe Laura Codruta Kovesi, fosta șefă DNA, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susține că, în pofida faptului că dosarul 10 august a fost clasat definitiv, în termen de 6 luni se pot face plângeri la CEDO.

JOI, 04 MARTIE 2021, 10:46

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Avocata Nicoleta Popescu a declarat la RFI că, deși Dosarul 10 August a fost clasat definitiv, el poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), precizând că orice persoană care a depus plângere penală în urma violențelor din Piața Victoriei se poate adresa Curții.

„Dosarul violențelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă procedurile judiciare nu au fost respectate sau dacă nu a existat o anchetă efectivă în acest dosar”, a explicat avocata specializată în drepturile omului Nicoleta Popescu, cea care de curând a reprezentat-o cu succes la CEDO pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie G4Media.

Ea a subliniat că o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului trebuie inițiată în maximum 6 luni de la comunicarea motivării deciziei Instanței.

Pe de altă parte, a mai explicat Nicoleta Popescu, orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din 10 august 2018 poate merge la CEDO.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă