Dorin Iacob: Nicolae Ciucă are încă o frână de mână trasă - JOCURILE din spatele negocierilor pentru Guvern, dezvăluite la Culisele statului paralel

1 lună in urmă 11

MIERCURI, 27 OCTOMBRIE 2021, 18:39

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Analistul politic Dorin Iacob consideră că „premierul desemnat Nicolae Ciucă are o frână de mână trasă încă. Se vorbește despre un guvern majoritar, fie cu USR, fie cu PSD, se fac pași, discuții, între actorii principali și premierul desemnat”.

„Restrângerea dată de Biroul Politic al PNL nu e normala, îl limiteaza pe cel care pleaca sa faca un guvern”, a adăugat Dorin Iacob. 

Anca Alexandrescu este de părere că „pare că cei din echipa fostă câștigătoare se războiesc cu Klaus Iohannis, și, potrivit unei informații pe care o am, Klaus Iohannis le-ar fi spus că până sâmbătă vreau să am Guvernul”.

Despre răsturnarea de situație provocată de liberali, prin posibila reîntoarcere la USR, analistul politic Dorin Iacob a declarat că „nici dl Iohannis și nici Cîțu nu doresc cu adevărat revenirea la guvernare a USR, modul acestora de a acționa este diferit. În momentul acesta PSD domina in realitate aceste negocieri, joaca puternic si se poate retrage oricand. In aparență, PNL joacă, dar nu prea le iese jocul ăsta. Lui Cîțu nu i se potrivește abilitatea asta”.

Jurnalistul Bogdan Comaroni confirmă „jocul” împotriva președintelui.

„Așa ar părea, ca și declarația lui Rareș Bogdan și a lui Florin Cîțu, că nu vor merge cu PSD și se orientează către USR. Ei au vrut sa mearga pe repede inainte si sa epuizeze solutiile. Jocul lui Cioloș a fost de fapt un win-win, și-a recastigat electoratul. Iohannis a bifat prima cadere de premier, o sa o bifeze si pe a doua. Le convine, Iohannis poate pierde majorități, se poate ajunge și la suspendare. Răul cel mai mic pentru Iohannis și trupa asta este să rămână Cîțu interimar”, a declarat Bogdan Comaroni. 

„Este vorba de atmosfera și căutarea unui echilibru in PNL, majoritatea membrilor BPN a premierului desemnat și a lui Klaus Iohannis și turbulența, confuzia cu care care se comportă Cîțu, Vîlceanu și inca cativa”, a mai afirmat Dorin Iacob.

Analistul politic Dorin Iacob mai spune că „în momentul ăsta dau mai multe șanse unui guvern majoritar cu PSD decât unuia minoritar cu USR”, iar despre negocierile indicate de președinte cu social-democrații, acesta a mai spus că Iohannis „i-a reevaluat”.

„Partidul i-a dat lui Nicolae Ciucă să negocieze un armistițiu. Pai, de cand lumea și pamantul, învinșii negociaza un armistitiu. Probabil se va reuni Biroul Politic si va largi mandatul așa cum vrea Klaus Iohannis. Acesta, cand se va intoarce in tara, va da largirea acestui mandat”, a spus jurnalistul Cătălin Pena, care a concluzionat că Guvernul „se va face cu USR”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă