Dorin Iacob: La Congres n-a fost ales Cîțu, a fost înlăturat Orban

1 lună in urmă 18

Florin Cîțu și Ludovic Orban (Inquam/George Călin) Florin Cîțu și Ludovic Orban (Inquam/George Călin)

Consultantul politic Dorin Iacob susține că la Congresul PNL de sâmbătă Florin Cîțu a fost un persoanj marginal, programat să ocupe o funcție din care, cu orice preț, trebuia înlăturat Ludovic Orban. În direct la Culisele Statului Paralel, de la Realitatea PLUS, Iacob a afirmat că după acest episod, trasel lui Cîțu în politică va fi meteoric.  

SÂMBĂTĂ, 25 SEPTEMBRIE 2021, 19:40

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: REALITATEA.NET

"Am asistat azi la un moment fără precedent în istoria politică recentă a României. S-a organizat un congres la care nu a fost ales Cîțu, ci a fost înlăturat Orban. Să fie foarte clar, Cîțu nu a fost ales, a fost înlăturat Orban. Cîțu nu e președinte al PNL, este un înlocuitor," a declarat Iacob.

Consultantul politic a atras atenția și asupra faptului că în urma congresului, PNL a intrat pe o traiectorie nefavorabilă, sub conducerea unei echipe de oameni fără influență reală în partid.

"Congresul a fost cronica unui eșec anunțat, iar acest lucru s-a văzut chiar la de la început, de la sosirea președintelui Klaus Iohannis. Este incredibil să vezi un eșantion de cetățeni care l-au susținut în trecut și care acum l-au dezavuat. (....) În urma congresului, avem un grup care a preluat conducerea PNL. Florin Cîțu nu garantează nimic, chiar oameni din PNL se așteaptă să aiba un traseu extrem de limitat", a mai afirmat Iacob.

Sâmbătă, cei aproape 5.000 de delegați la Congresul PNL l-au ales președinte al partidului pe Florin Cîțu. Actualul premier a obținut circa 60% din voturi, în timp ce fostul președinte, Ludovic Orban, a strâns 40% din voturi. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă