Dorin Iacob: „Alegerile anticipate nu sunt dorite de Palatul Cotroceni. O situație ciudată ar fi ca Florin Cîțu să fie președintele PNL, dar nu și premier”

1 lună in urmă 29

Nici Iohannis și nici PNL nu vor alegeri anticipate. Foto/Inquam Nici Iohannis și nici PNL nu vor alegeri anticipate. Foto/Inquam

Analistul politic Dorin Iacob a declarat, în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, că AUR, PSD și USRPLUS își doresc organizarea de alegeri anticipate. De cealaltă parte, analistul spune că nici PNL, în întregul său și nici președintele Iohannis nu agreează anticipatele, pentru că ar ieși extrem de șifonați. Situația cea mai ciudată, susține Dorin Iacob, este cea în care Florin Cîțu este președintele PNL, dar nu și premier.

MARŢI, 07 SEPTEMBRIE 2021, 20:10

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

„Sunt trei partide care merg pe varianta alegerilor anticipate PSD, AUR și USRPLUS. Cele trei au puncta mult mai bine, față de procentele pe care le-au obținut anul trecut în toamnă. Cine nu vrea, este PNL, în întregul lui și președintele Iohannis. Deci, probelma alegerilor anticipate cade. Domnul Iohannis tocmai de aceea înghite o „broască râioasă” și va încerca să pună o coaliție la guvernare, eventual fără Cîțu. Ar fi o situație interesantă în care Florin Cîțu să fie președintele PNL, dar să nu fie premier. Este ciudățenia momentului. Aici îi înțeleg pe cei de la PSD, care îi dau lui Cîțu un răgaz de 45 de zile, motiv pentru care nici nu se chinuie să depună moțiunea. Totuși, românii sunt interesați de criza economică și mai puțin de cea din sânul partidelor. Cunosc oameni foarte „mobilați”, care sunt atrași de partide precum AUR, iar Claudiu Târziu și George Simion își deschid partidul și încearcă să atragă oameni. Au început să aibă un discurs extrem de echilibrat, mai ales în contextul actualei scene politice.”, a declarat analistul. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă