Dorian Curcanu: „Sub PSD-PNL, România este tot mai săracă și mai îndatorată”

2 zile in urmă 9

Dorian Curcanu/Foto: FAN

22 September 2022 13:09

Alesul municipal USR atrage atenția asupra faptului că, în timp ce toate se scumpesc, pensiile speciale au crescut de 160 de ori faţă de pensia medie, iar peste 17.000 de oameni au fost aduși să lucreze la stat.

Scris de A.B. - Alesul municipal USR atrage atenția asupra faptului că, în timp ce toate se scumpesc, pensiile speciale au crescut de 160 de ori faţă de pensia medie, iar peste 17.000 de oameni au fost aduși să lucreze la stat.

ARAD.În timp ce PSD-PNL împrumută România cu peste 1.000 de euro pe secundă, în timp ce prețurile și ratele la bănci au explodat, pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie, iar peste 17.000 de oameni au fost aduși să lucreze la stat”, afirmă consilierul local USR, Dorian Curcanu, în ultima sa intervenție publică.

Alesul USR detaliază apoi situația în care se află, în fapt, România, şi indică totodată care sunt propunerile partidului în care activează: „Atât cetățenii de rând, cât și companiile resimt în acest moment o povară financiară majoră. În acest context, USR propune un pachet de soluții anticriză, cu ajutorul căruia fiecare român poate ieși din criza prețurilor mari.

Soluțiile sunt următoarele: 1.Eliminăm taxele pe salariul minim, astfel încât fiecare angajat va primi în plus 250 lei/lună. Proiectul va fi implementat în etape, iar în termen de patru ani, vom ajunge să eliminăm de tot taxele pentru salariul minim și fiecare angajat va ajunge să rămână la salariu, lunar, cu 1.000 de lei în plus. 2.Voucher pentru criza energetică de 1.000 de lei acordat fiecărei gospodării, pentru evitarea risipei și de 5.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice, astfel încât românii să-și producă propria energie. 3.Reducem TVA la energie și gaze de la 19% la 5%. Mai multe țări europene, printre care Germania, Spania, Portugalia, Polonia, au adoptat această măsură pentru a ajuta oamenii să plătească facturi mai mici la energie și gaz. 5.Eliminăm acciza din factura de energie, aceasta fiind doar o taxă în plus pe care statul o încasează și de care se poate lipsi în cazul acestei crize. 6.Eliminăm certificatele verzi din factură. 7.Eliminăm taxa de cogenerare din factură. În cazul punctelor 5 și 6, având în vedere prețurile care au explodat, aceste subvenții pot fi eliminate temporar. 8.Pentru că fiecare loc de muncă contează și pentru a contracara daunele aduse de actuala guvernare, USR propune ca toate companiile româneşti să nu mai plătească taxe şi impozite la stat în cuantumul a 50% din creşterea de prețuri la energie şi gaze raportată la luna ianuarie 2022”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă