Dorel Săndesc, Societatea Română de ATI: Autoritățile trebuie să fie ferme în impunerea măsurilor. Dacă sunt petreceri în cluburi și nu se întâmplă nimic, oamenii spun că poate situația nu e chiar așa de rea

4 luni in urmă 16

Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat, miercuri, la Digi24, că autoritățile trebuie să controleze cu fermitate respectarea restricțiilor, astfel încât să determine populația să respecte regulile.

Săndesc a spus că, de exemplu, dacă sunt petreceri în cluburi și nu se întâmplă nimic, oamenii spun că poate situația nu e chiar așa de rea

„Ruperea lanțului psihologic nu se poate face decât priun măsuri ferme”, a subliniat medicul Dorel Săndesc.

Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a spus, de asemenea, că fiecare spital din țară trebuie să își creeze o zonă Covid și că trebuie accelerat procesul de creare de module de spitale ATI, precum cel de la Elias în București, realizat de asociația „Dăruiește viață” și cel de la Brașov.

„Este iluzoriu să spui că există spitale non-covid. Crearea de spații Covid în fiecare spital este în primul rând o măsură de siguranță pentru pacienți și cadrele medicale. Acest lucru trebuie să se generalizeze. Este una dintre măsurile care poate crește capacitatea rapid și acest lucru nu face rău spitalului respectiv”, a precizat Săndesc.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă