Dopaj la FCSB?!

3 săptămâni in urmă 1

După o repriză oarecum egală, controlată însă de FCSB, campioana a clacat. Subordonată la toate capitolele, n-a izbutit să mai țină de minge. În plus, eliminarea lui Arlauskis din minutul 41 i-a agățat de picior o piatră de moară. Înainte de a fi depășită fizic, CFR a cedat, impresia mea, din punct de vedere moral. A pierdut partida pentru că și-a pierdut încrederea. Așa a și luat 3 goluri în 90 de minute o defensivă care în cele 2.430 de până atunci luase numai 12!

Altădată stăpâni pe ei, "feroviarii" s-au întrecut vineri seara în erori individuale greu de scuzat. La golul 1 a greșit Chipciu, iar la al doilea Camora, fotbaliști experimentați. Jocul oaspeților n-a mers deloc, dovadă și raportul șuturilor pe poartă, 9-0 pentru bucureșteni, unul în măsură să explice victoria acestora la scor de forfait.

Repet că garnitura condusă (din tribună) de Edi Iordănescu poate invoca lejer circumstanțele atenuante amintite. Haideți să ne imaginăm ce replică ar fi reușit FCSB dacă i-ar fi lipsit, să zicem, Fl. Tănase, Fl. Coman și Oct. Popescu, măcar ei! Pe lângă niște justificări logice, CFR a avut și ghinion. În ideea că a prins cea mai proastă zi din actualul sezon exact în momentul în care adversarul a prins-o pe cea mai bună!

Se mai întâmplă. Ceea ce nu înseamnă însă că lupta pentru titlu s-a sfârșit. Nici nu s-a simplificat deoarece se vor înjumătăți punctele în play-off, vor urma alte două confruntări directe etc. Mai e drum lung până departe.

Câștigând clar, la pas, FCSB a confirmat creșterea din ultima vreme. Matură, ea a fost echipa mai iute, mai mobilă, mai decisă, mai inventivă. Dar și, mai degrabă surprinzător comparativ cu evoluțiile anterioare, mai insistentă. În sensul în care nici la 2-0 n-a ridicat piciorul de pe accelerație. Nu s-a mulțumit cu puțin, a vrut mai mult.

Modul în care, activi, roș-albaștrii n-au stat o clipă locului i-a îndemnat pe unii să insinueze, căci n-au îndrăznit s-o spună direct, că băieții lui Toni Petrea ar fi înghițit ceva, că s-ar fi dopat! În spatele acestei tărășenii aflându-se, poveste mai veche, preparatorul fizic Thomas Neubert, neamțul cu diplomă recunoscută de masor.

În lipsa oricărei probe, firește că această variantă fantezistă cade. Nu rezistă. Ca să susții ceva, ești dator să și demonstrezi, or nu-i cazul. Personal, ca să accept teoria conspirației, una trasă de păr, ar trebui să înțeleg de ce "metoda" lui Neubert n-a funcționat și în februarie curent, când pe FCSB au bătut-o în Liga 1 atât Clinceni, cât și Hermannstadt. Sau când în aceeași lună, pe 10, Dinamo a eliminat-o din "optimile" Cupei, partidă la finalul căreia ANAD a efectuat un control antidoping ce i-a găsit în regulă, curați, pe Fl. Tănase, Fl. Coman și D. Nedelcu.

Sigur că-i atractiv, tentant și spectaculos, să bănuiești și să speculezi. Dar dacă n-ai nicio bază pentru asta, nicio probă, riști să devii ridicol. Ba chiar ești.

De când a renunțat la tv, actorul face tot ce îi stă în putere pentru a-și întreține familia. Ce s-a ales acum de renumitul actor, Emil Mitrache: „Altă soluție nu am!” Nu mai face nici taximetrie

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă, tentativă de asasinat! Ce a pățit senatoarea este halucinant
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă