Donald Trump și Melania și-au făcut vaccinul COVID în secret, la Casa Albă, încă din ianuarie

1 lună in urmă 2

Decizia vine în contrast cu cea a altor înalți oficiali, printre care fostul vicepreședinte Mike Pence sau actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, care au ales să se imunizeze în fața camerelor de luat vederi pentru a spori încrederea publică în vaccin, scrie CNN.

Donald și Melania Trump au primit vaccinul împotriva COVID înainte de a părăsi Casa Albă, au precizat mai multe publicații și televiziuni din SUA, printre care CNN și New York Times.

Nu există deocamdată detalii cu privire la vaccinul administrat și la numărul de doze.

Dezvăluirea a venit după ce Trump a vorbit la un miting, în weekend, spunând că „toată lumea ar trebui să își facă vaccinul”. A fost prima ocazie când fostul președinte și-a îndemnat în mod direct suporterii – printre care se află multe persoane reticente în fața vaccinului – să aleagă imunizarea.

CNN, New York Times și alte surse de presă au precizat că, în vreme ce Joe Biden, Kamala Harris sau Mike Pence s-au vaccinat în fața camerelor de luat vederi, cu scopul de a crește încrederea publică în vaccinuri, Trump și soția sa au ales să se imunizeze fără să mediatizeze momentul.

CNN a anunțat la mijlocul lunii decembrie că Trump nu primise încă vaccinul și că nu îl va primi până când echipa medicală de la Casa Albă nu va recomanda acest lucru.

Un oficial citat de CNN sublinia că, la momentul respectiv, Trump beneficia încă de efectele tratamentului cu anticorpi monoclonali primit după ce în toamnă s-a infectat cu coronavirus.

În timpul discursului din weekend, ținut la Conferința pentru Acțiune Politică Conservatoare, în Orlando, Florida, Trump a insistat asupra meritelor administrației sale în supervizarea Operațiunii Warp Speed, de dezvoltare a vaccinurilor.

„Nu-i lăsați niciodată să uite că noi am fost. Noi am făcut asta”, a spus fostul președinte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă