Dominic Fritz: Pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii conspiraționiste. Care este SOLUȚIA

2 luni in urmă 25

Dominic Fritz, primar TimișoaraDominic Fritz, primar Timișoara

"Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte", scrie primarul Timișoarei, Dominic Fritz, într-o postare pe contul său de Facebook, refeindu-se la protestele de duminică noaptea, din mai multe orașe ale țării, printre care s-a aflat și Timișoara.

LUNI, 29 MARTIE 2021, 15:25

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

În opinia edilului, prin acțiunea de duminică noaptea "s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii".

"Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.

Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean - adică profund anti-timișorean. Nu, Timișoara nu-i a lor", este mesajul transmis de Dominic Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. "O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă", a arătat edilul.

Acesta a subliniat că rata de infectare în Timișoara a început să scadă, iar județul are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. "Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul", a mai spus Fritz. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă