Dominic Fritz îi răspunde liberalului Alin Nica: Într-o mișcare evident politicianistă, a început să mă atace. Nu mi-aș fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situația periculoasă în care se află Timișoara

1 lună in urmă 3

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a răspuns marți, într-o postare pe Facebook, criticilor aduse de liberalul Alin Nica, președintele CJ, precizând că ieșirea acestuia este o mișcare politicianistă făcută înaintea alegerilor pentru șefia PNL Timiș și acuzându-l că a lansat o salvă de informații trunchiate și acuzații, unele de-a dreptul bizare.

Reacția lui Fritz vine la o zi după ce Alin Nica l-a criticat pentru că „n-a luat nicio măsură pentru a reduce rata de infectare cu Covid-19” în municipiu și l-a acuzat că ar fi păstrat tăcerea în privința focarului din instituția pe care o păstorește.

”Într-o mișcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facțiunile din partid înainte de alegerile pentru șefia PNL Timiș. Înțeleg și accept că așa funcționează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aș fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situația periculoasă în care se află Timișoara și județul Timiș (…) A lansat o salvă de informații trunchiate și acuzații, unele de-a dreptul bizare. Ba că am mușamalizat infecțiile din direcția de urbanism, deși le-am anunțat într-o conferință de presă încă de acum 2 săptămâni. Ba că nu am trimis poliția locală să facă controale, deși știe că poliția locală de un an este în subordinea MAI, tocmai ca să ajute la combaterea pandemiei. Ba că nu am forțat firmele din Timișoara să folosească telemuncă, deși are informația că acest lucru nu este decis de primar, ci doar de către angajatori conform legii 55/2020, care enumeră măsurile împotriva pandemiei. Niciun primar nu are putere legislativă să vină cu măsuri mai stricte”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul Timișoarei a precizat că un reproș pe care urmează să-l ancheteze este că nu s-au luat destule măsuri de precauție în mijloacele de transport în comun.

”Deși am primit mai multe asigurări că STPT face toate eforturile necesare și că tramvaiele și autobuzele nu sunt supraaglomerate, nu voi ezita să cer demiterea directorului STPT dacă Alin Nica are dreptate. (Bineînțeles că directorul este membru PNL și protejat de Nica în public și în culise)”, a subliniat primarul.

Dominic Fritz a precizat că el este cel mai dur critic al Primăriei Timișoara, despre care a spus că e o instituție aproape disfuncțională ”care a fost pradă clicilor de partid pentru mult prea mult timp și din care firmele de partid au supt mult prea mulți bani, bani cu care sunt finanțate o parte dintre atacurile care acum vin spre noi”.

”Adevărul este că lupta împotriva pandemiei a fost pasată în mare parte primăriilor. Președinții de Consilii Județene au timp să orchestreze atacuri politice și să facă campanie pentru alegeri interne. În perioada în care spitalele sunt încărcate și timișorenii încearcă să-și organizeze viața într-o carantină frustrantă, PNL Timiș pare să aibă un singur țel: să saboteze tot efortul timișorenilor și timișenilor de a ieși din această situație critică cu riscul de prelungire a carantinei. Nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viața de zi cu zi a timișorenilor sau de timișenilor, ci ca să rămână sau să revină la butoane și la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă. PNL Timișoara încă nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziție sau la guvernare. Eu sunt decis să fac ce trebuie și ce pot pentru timișoreni”, a mai scris Fritz pe Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă