Dominic Fritz: „Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Nu mai sunt locuri ATI în tot județul Timiș”

1 lună in urmă 2

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că există posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină, având în vedere că spitalele sunt pline de pacienţi cu COVID-19, iar rata de infectare continuă să crească.

Rata de infectare în orașul Timișoara a ajuns, miercuri, la 7,25 la mia de lcouitori, iar primarul Dominic Fritz a spus că nu exclude varianta carantinării.

„Situația este extrem de gravă, cea mai gravă situație de când avem această pandemie nu mai sunt locuri ATI în tot județul Timiș.(…) Ce îmi spun doctorii din păcate este că pacienții sunt din ce în ce mai tineri, iar formele sunt din ce în ce mai grave și presupunerea este că această tulpină care este mai contagioasă și duce la forme mai grave este în plină răspândire și la în Vestul țării. Vreau să se înțeleagă foarte clar că există posibilitatea carantinării Timișoarei așa cum arată situația acum pentru că nu mai sunt paturi în spitale și sunt câteva comune periurbane care asunt propuse pentru carantinare. ”, a explicat edilul într-o conferință de presă.

Dominic Fritz a mai spus că pentru a avea efect carantina ar trebui impusă la nivelul întregului județ.

„Eu cred că așa cum este făcută carantinarea nu ar avea efecte așa cum ne dorim. Nu cred că carantinarea Timișoarei este una fezabilă decât dacă am carantina tot județul Timiș, iar această carantină ar avea ca urmare niște controale destul de dure.”, a mai precizat primarul.

De asemenea rata de infectare din județul Timiș este de 5,24, potrivit bilanțului transmis, azi, de autorități.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă