Dominic Fritz: Carantina e necesară. Nu e cazul să declanșăm acum un război între Timișoara și București

1 lună in urmă 3

Carantina este necesară la Timișoara, a declarat, luni, primarul Dominic Fritz care a adăugat că nu vrea să existe un război pe această temă între autoritățile locale și București.

"Măsurile nu sunt o pedeapsă pentru Timișoara ci vin în ajutorul pacienților, al celor care lucrează în sistemul sanitar, și nu numai. Carantina este necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar.

Suntem la limită cu capacitatea sanitară.

Procesul de decizie prin care sunt luate aceste măsuri trebuie să fie clare, logice și predictibile.

Citește și:

Dominic Fritz: Carantina continuă în localităţile din Timiș cu primari USR-PLUS şi PSD dar a fost ridicată în cele cu primari PNL

Nu vreau să comentez războiul între PNL local și guvern. Sper că nu va afecta buna colaborare între Timiș, Timișoara și Guvernul Cîțu.

Timișoara și Timiș nu au avut niciodată un mai bun sprijin și suport pentru proiectele de dezvoltare cum avem acum de la Guvernul Cîțu", a declarat primarul Timișoarei.

Declarațiile edilului vin după ce preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei, a fost unul „abuziv” şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă, informează Agerpres.

Citește și 

Surse: Contre în ședința PNL pe carantina din Timișoara. Nemulțumiri și în legătură cu PNRR: „Ghinea face ce vrea el”

Preşedintele CJ Timiş a subliniat că nici carantina de 14 zile, care urma să expire în noaptea de duminică spre luni, nu a fost pregătită corespunzător, dovedindu-şi ineficienţa.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă