Doliu în Ștefan cel mare! A murit Constantin David „Flencea”, dublu campion cu Dinamo » A acordat Gazetei ultimul interviu: „Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă”

2 luni in urmă 50

Articol de , - Publicat luni, 29 martie 2021, 21:17 / Actualizat luni, 29 martie 2021 21:36

Constantin David „Flencea”, campion cu Dinamo la începutul anilor '60, a încetat din viață vineri, la vârsta de 79 de ani. Fosta extremă a „câinilor” se infectase cu COVID-19 și a murit la spital. 

„A făcut Covid, l-am dus la spital la Municipal, iar acolo... E teribil! Nu pot să concep că s-a dus, viața nu ne iartă. Avea stimulator cardiac, îi scăzuse tensiune, riscam să-l pierdem din acel moment. Regimul de înmormântare a fost strict, o întreagă zăpăceală. 

L-am înmormântat în aceeași zi, în sac, nici nu mai vreau să vorbesc despre asta. Mulțumim tuturor celor care nu l-au uitat și aveți grijă de dumneavoastră”, a mărturisit pentru Gazeta Sporturilor fratele fostului dinamovist, și el cadru medical, Dan David.

„Titi Flencea”, mărturisiri emoționante la GSP Live: „Dacă mă uit la meciurile lor, îmi stă «ceasul», încep tâmplele să bată!

Cu o lună și jumătate înainte să moară, Constantin David a fost invitat la GSP Live, unde făcuse o dezvăluire emoționantă despre situația de la Dinamo: 

„Când te uiți la Dinamo, ți se face pielea de găină, vorba Andreei Esca. Cu cea mai mare părere de rău, dar la Dinamo nu pot să mă uit. Sunt cu inima, sunt cardiac. Dacă mă uit la Dinamo, mă apucă tensiunea, încep tâmplele să bată. Prefer să aud rezultatul la sfârșit. Dacă mă uit la meciurile lui Dinamo, îmi stă «ceasul»”, a mărturisit Constantin David, la GSP Live.

„Cel mai mare regret e că nu sunt tânăr din nou. Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă. Îmi fac pregătirea, mi-am luat echipament, să fiu pregătit. Nu trebuie să ne pregătim? Alții își iau batiste, lumânări, eu mi-am luat mingi, sticle și pahare” - Constantin David, la GSP Live, în februarie

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor '60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.

 „Cum să-i spun unui jucător să nu se ducă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea?”

GSP LIVE

EXCLUSIV Poveștile clandestine ale rebelului de la Dinamo: „Cum să-i spun unui jucător să nu se ducă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea?”

7 goluriîn 40 de meciuri a marcat David pentru Dinamo în perioada 1960-1963. Are şi o reuşită în cupele europene, în 8 partide

2 campionatea câştigat Titi „Flencea” cu roş-albii

Flencea a fost porecla mea, dată de Alexandru Vasile. Îmi spunea: «Ce tot plângi, flencănitule? I-ai rupt piciorul ăluia și tot tu plângi?» - Constantin David la GSP Live, pe 9 februarie

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

VIDEO „Titi Flencea”, invitat la GSP Live pe 9 februarie 2021

EXCLUSIV Poveștile clandestine ale rebelului de la Dinamo: „Cum să-i spun unui jucător să nu se ducă la femei, să nu bea, când eu am făcut toate astea?”

EXCLUSIV Dacă mă uit la meciurile lor, îmi stă «ceasul», încep tâmplele să bată!” » Mărturia dureroasă a unui fost campion cu Dinamo: „Ți se face pielea de găină”

Playtech: BOMBĂ! Soțul Corneliei Catanga continuă scandalul cu Gigi Becali. L-a umilit public, fără milă: „Îți place să arunci cu bani doar...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă