Doliu în lumea tenisului! Chris Evert, profund afectată de moartea unui fost mare jucător şi antrenor: „Lipsa lui va fi simţită”

2 luni in urmă 21

Dennis Ralston, un mare antrenor de tenis american, căpitan al echipei de Cupa Davis a SUA în finala cu România din 1972, a decedat de cancer la vârsta de 78 de ani.

Dennis Ralston, un antrenor de tenis legendar, a decedat duminică, la vârsta de 78 de ani! Ralston a condus de pe bancă naţionala SUA în finala Cupei Davis din 1972, câştigată de americani în faţa lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Ralston a cucerit „Salatiera de argint” atât ca jucător, cât şi ca antrenor, devenind mentor pentru mai mulţi campioni ai sportului alb, între care Chris Evert (SUA), Gabriela Sabatini (Argentina) şi Yannick Noah (Franţa).

Moartea lui Dennis Ralston a îndurerat-o pe Chris Evert

Regretatul Dennis Ralston a antrenat-o timp de 10 ani pe Chris Evert, cea care a dominat tenisul şi datorită americanului. Evert, deţinătoare a 18 titluri de Grand Slam la simplu, a fost prodund afectată la aflarea veştii că fostul ei antrenor a fost răpus de o boală cumplită:

„Este o zi tristă, deoarece fostul meu antrenor, Dennis Ralston, a decedat. Un om profund religios, un om de familie devotat şi un superb jucător şi antrenor… Lipsa lui va fi simţită. Odihneşte-te în pace, Dennis!”, a scris Chris Evert pe reţelele de socializare.

Dennis Ralston a câştigat Cupa Davis atât ca jucător, cât şi ca antrenor

Dennis Ralston a cucerit Cupa Davis atât ca jucător, în anul 1963, cât şi ca antrenor, în 1972, după finala cu România de la Arenele Progresul! La 15 ani de la întâlnirea cu Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, americanul a fost inclus în Hall of Fame-ul tenisului.

România a fost la un pas să câştige Cupa Davis în anul 1972, dar americanii conduşi de pe bancă de Dennis Ralston au produs surpriza! Stan Smith a fost coşmarul” românilor, câştigând ambele dueluri la simplu, atât cu Ilie Năstase, cât şi cu Ion Ţiriac.

The post Doliu în lumea tenisului! Chris Evert, profund afectată de moartea unui fost mare jucător şi antrenor: „Lipsa lui va fi simţită” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă