Doliu în lumea sportului după vestea decesului lui Ivan Patzaichin. Octavian Bellu: „S-a dus în Olimp printre Zei!”

1 lună in urmă 30


Lumea sportului românesc deplânge moartea legendarul canoist Ivan Patzaichin. Marele sportul s-a stins din viață duminică, la vârsta de 71 de ani. „S-a dus în Olimp printre Zei!”, a declarat pentru Libertatea Octavian Bellu, fostul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastică.


„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, este mesajul publicat duminică dimineață pe pagina de Facebook a lui Ivan Patzaichin de familia acestuia.


”E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.


Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre!


Condoleanțe familiei!


Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, au transmis și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


Un mesaj a venit și din partea lui Octavian Bellu, fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică al României.


”S-a dus în Olimp printre Zei! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Nu îl vom uita!”, a declarat Bellu pentru Libertatea.


”A plecat dintre noi cu decența și smerenia cu care și-a mânuit pagaia, și-a purtat colanul și medaliile. Un mare om, mare caracter, uriaș prieten. Tristețea națiunii române! Pierderea lui Ivan Patzaichin!”, a transmis, la rândul său, Carmen Tocală, președinta Federației Române de Baschet, la solicitarea ziarului.


O reacție a venit și din partea atletei Constantina Dița, campioană olimpică la maraton în 2008.


”Of Doamne! Nu-mi vine să cred! O legendă, un om cu caracter! Drum lin Ivan Patzaichin! Condoleanțe familiei!”, a scris Constantina Diță într-un comentariu pe Facebook, la postarea prin care familia caniostului a anunțat decesul acestuia.


Ivan Patzaichin era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din București, după cum au declarat surse medicale pentru Libertatea. Potrivit apropiaților, acesta suferea de o boală incurabilă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă