Doliu în lumea politică internațională. A murit un mare lider de stat

3 săptămâni in urmă 22

 Arhiva Doliu în lumea politica FOTO: Arhiva

A murit Karolos Papoulias, fost preşedinte al Greciei. Acesta a coordonat ţara în timpul crizei euro și era un important om politic din Grecia.

DUMINICĂ, 26 DECEMBRIE 2021, 14:15

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Karolos Papoulis fost luptător al rezistenţei in cel de-al doilea război mondial care a devenit preşedinte al Republicii Elene şi a ajutat ţara să formeze un guvern în timpul crizei euro, a murit duminică dimineaţă.

Avea 92 de ani, scrie Bloomberg. Actualul preşedinte, Aikaterini Sakellaropoulou, care a confirmat decesul, a declarat în mesajul său de condoleanţe că a “a onorat cu morala şi comportamentul său cea mai înaltă instituţie a statului, apărând cu fermitate coeziunea socială şi unitatea naţională”.

Papoulias a fost ales preşedinte în februarie 2005 şi a rămas în funcţie până în 2015. 

El a coordonat discuţiile pentru formarea unui guvern de unitate naţională sub prim-ministrul Lucas Papademos în noiembrie 2011, în timpul crizei Euro, care a declanşat demonstraţii în masă în marile oraşe greceşti împotriva măsurilor de austeritate concepute pentru a menţine ţara în zona euro.

În timpul ocupaţiei germane a Greciei în cel de-al doilea război mondial, Papoulias a fost printre primii elevi care s-au alăturat rezistenţei armate. Papoulias era căsători cu Maria Panou şi avea trei fiice.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă