Doliu în lumea muzicii populare. Un dirijor celebru s-a stins din viață

1 lună in urmă 30

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Fostul dirijor al Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor", maestrul Ioan Cobâlă, s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de orchestra, pe o rețea de socializare. 

VINERI, 03 SEPTEMBRIE 2021, 16:38

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Ioan Cobâlă, care a fost şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, a decedat în spital unde a fost internat în urma unui stop cardio-respirator suferit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

,,Regretăm nespus, ne simţim singuri şi debusolaţi. Noi pierdem un reper, un mentor, un prieten, un om cu har şi dar, care a slujit până în ultima clipă a vieţii cultură tradiţională românească cu dăruire deplină, muncă până la epuizare şi sacrificii nenumărate. Fiecare dintre noi îi suntem veşnic îndatoraţi pentru că, dincolo de relaţia profesională, ne-a fost ca un tată, sfătuindu-ne, ajutându-ne, înţelegându-ne nevoile profesionale şi personale", a transmis Orchestra "Rapsozii Botoşanilor".

Imagine

Potrivit reprezentanţilor instituţiei pe care a condus-o peste 35 de ani, "maestrul Ioan Cobâlă a făcut din Orchestra Rapsozii Botoşanilor o şcoală de folclor, formând din tineri talentaţi, profesionişti veritabili".

,,Şi-a dedicat viaţa nouă, întregii orchestre şi folclorului românesc. Maestre, veţi continua să existaţi în sufletele, amintirile şi cântecele pe care ni le-aţi lăsat moştenire! Suntem datori să ducem mai departe proiectul vieţii dumneavoastră şi o vom face necontenit!", se mai arată în mesajul Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă