Doliu în lumea filmului. A murit George Segal, actor recompensat cu Oscar și Globul de Aur

2 săptămâni in urmă 1

Doliu în lumea filmuluiDoliu în lumea filmului

Actorul american George Segal a decedat marți, în California, la 87 de ani. În 1967, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din filmul ”Who's Affraid of Virginia Woolf?”

MIERCURI, 24 MARTIE 2021, 09:50

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

George Segal a decedat în urma complicaţiilor apărute după o operație de bypass cardiac, a precizat soţia artistului, Sonia, într-un comunicat, potrivit Agerpres. 

Născut pe 17 februarie 1934 într-un orăşel din statul New York, George Segal a debutat în film la începutul anilor 1960 cu un mic rol în ”The Longest Day”, o frescă epică din 1962 despre Debarcarea din Normandia. Principalele sale roluri au venit însă câţiva ani mai târziu, odată cu filmul ”Who's Affraid of Virginia Woolf?”, în care a jucat alături de giganţi ai cinematografiei, precum Elizabeth Taylor şi Richard Burton.

A interpretat roluri principale sub coordonarea unor regizori legendari precum Stanley Kramer, în 1965, în filmul ”Ship of Fools”, şi Sidney Lumet, cu care a colaborat în 1968 la filmul ”Bye Bye Braverman”, jucând în peste 50 de filme până în 2010. 

Pe lângă nominalizarea la Oscar, George Segal a primit şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie, în 1974, pentru ”A Touch of Class”. Are în palmares încă un Glob de Aur, primit în 1965 la categoria ”cel mai bun actor debutant” pentru rolul interpretat în filmul ”The New Interns”.

George Segal a fost cunoscut și pentru rolurile sale din producţii de televiziune, jucând în special din sitcom-uri. A fost distribuit în serialul ”Just Shoot Me!”, între anii 1997 şi 2003, iar începând din 2013 a interpretat personajul Pops Solomon în serialul ”The Goldbergs”. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă