Doliu in lumea artei. Cunoscutul pictor spaniol Manuel Salinas a murit de COVID-19

1 lună in urmă 11

Coronavirusul l-a rapus pe pictorul spaniol Manuel Salinas. Acesta avea 80 de ani de complicatii asociate bolii COVID-19.

Nascut la Sevilia in 1940, Salinas a fost un pionier autodidact al artei abstracte; din 1962, el a realizat peste 80 de expozitii internationale in tari ca Mexic, Columbia, Venezuela, Portugalia, SUA, Japonia, India, Germania, Franta, Bulgaria, Suedia, Maroc sau Romania.

Opera sa face parte din colectii prestigioase in Spania precum cea de la Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Fundacion la Caixa, Banco de Espana, BBVA si Centro Andaluz de Arte Contemporaneo; sau Colectia Avianca din Columbia.

Manuel Salinas a fost recompensat cu numeroase distinctii

Manuel Salinas a fost recompensat cu numeroase distinctii, precum Medalia de aur a orasului Sevilia din 2016, an in care a fost numit academician in cadrul prestigioasei Real Academia de Bellas Artes Santa Isabel de Hungria.

Afisul prezentand deschiderea sezonului coridelor la arena Real Maestranza din Sevilia din 2009, sau reprezentarea lui Iisus la procesiunea Veronica de la Hermandad del Valle din 2012, din acelasi oras, sunt cateva din ultimele sale opere.

"Tristete provocata de pandemia care distruge totul", a deplans presedintele regiunii Andaluzia, Juan Manuel Moreno, in condoleantele sale exprimate familiei artistului.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă