DOLIU în familia fostului președinte american Barack Obama! „Bunica” din Kenya a politicianului a decedat la 99 de ani

3 săptămâni in urmă 3

Doliu in familia ObamaDoliu in familia Obama

Sarah Obama, pe care fostul preşedinte american Barack Obama o considera bunica sa, a decedat luni dimineaţa la vârsta de 99 de ani, într-un spital din Kisumu, în vestul Kenyei. Anunțul a fost făcut de fiica ei, Marsat Onyango. Sarah Obama era internată la Jaramogi Oginga Idinga Teaching and Referal Hospital din Kisumu, a precizat fiica ei, fără a dezvălui însă cauza internării.

LUNI, 29 MARTIE 2021, 10:47

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Născută în 1922 într-o localitate de pe malul lacului Victoria, cea supranumită "Mama Sarah" a fost a treia soţie a lui Hussein Onyango Obama, bunicul pe linie paternă al fostului preşedinte american. Chiar dacă nu a avut niciun fel de legătură de sânge cu Sarah, Barack Obama a declarat de mai multe ori că o considera bunica lui, pe care a vizitat-o în repetate rânduri.

În Kenya, "Mama Sarah" a devenit o celebritate naţională după o vizită în 2006 a nepotului său prin alianţă, care era la acea vreme senator de Illinois. După ce Barack Obama a devenit în 2008 preşedintele SUA, modesta locuinţă a "Mamei Sarah" din satul Kogelo, situat la circa 50 de kilometri nord-vest de Nairobi, lângă frontiera cu Uganda, a devenit o atracţie turistică, protejată de un gard cu sârmă ghimpată şi de gardieni. În 2009, guvernul kenyan a decretat oficial Kogelo patrimoniu naţional protejat.

SARAH OBAMA, grandmother of ex-US President Barrack Obama, dies at Jaramogi Oginga Odinga Hospital in Kisumu, daughter Marsat says. pic.twitter.com/YYPF6NOvzt

— Nation Breaking News (@NationBreaking) March 29, 2021

Conform Agerpres, în timpul vizitei sale prezidenţiale în Kenya, în 2015, Barack Obama a întâlnit-o pe "Mama Sarah", precum şi familia ei, în capitala Nairobi. De asemenea, el a vizitat-o în 2018, de această dată în Kogelo, după ce şi-a încheiat mandatul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă