Doliu în atletismul românesc » Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai importanți antrenori, a murit la 67 de ani

2 luni in urmă 17

ALTELE  ·  DECES

Ioan Zanfirache // FOTO: www.fra.ro

Ioan Zanfirache // FOTO: www.fra.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 decembrie 2020, 14:17 / Actualizat duminica, 20 decembrie 2020 14:37

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria atletismul românesc, a murit sâmbătă, la vârsta de 67 de ani.

Fostul antrenor, care a avut o contribuție apreciată în probele de aruncări, a suferit un infarct miocardic, după cum a anunțat Federația Română de Atletism. Zanfirache, care a activat la Dinamo București, a plecat din România în 1988, stabilindu-se în Australia.

Ulterior, când a revenit în țară, a fost antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății.

Federația Română de Atletism anunță cu tristețe trecerea fulgerătoare în neființă, în urma unui infarct miocardic, a celui care a fost antrenorul Ioan Zanfirache.Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial.

 În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo București), stabilindu-se în Australia, împreună cu soția, dar și atleta sa, Daniela Costian (și astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.

Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății. Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis!
 – Comunicat Federația Română de Atletism

VIDEO Marian Drăgulescu, mesaj clar pentru politicienii români: „S-a dus școala românească de gimnastică! Vechiul sistem nu mai funcționează"

 Citește mai multe știri despre sportul românesc:

Benny Adegbuyi, recorduri spectaculoase atinse după victoria cu Badr Hari! E primul din istorie care face astaAna Maria Bărbosu, noua speranță a gimnasticii românești: 6 medalii de aur la Campionatele Europene

Adevărul despre 'modelul suedez' de combatere a pandemiei. Ce a remarcat o româncă pe străzile din Suedia, în zona cafenelelor

Libertatea

Playtech: Gigi Becali i-a dat soției 30.000 de euro pentru shopping. Replica ei l-a șocat, pur și simplu. Femeia e GENIALĂ!
13:30 Fotbal, Serie A

Torino - Sampdoria

Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
14:00 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Poli Iași

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
16:00 Fotbal, Serie A

Sassuolo - AC Milan

Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
16:30 Fotbal, Liga 1

Botoșani - Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Fotbal, Serie A

Atalanta - AS Roma

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:00 Fotbal, Liga 1

Academica Clinceni - Dinamo

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
22:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Real Madrid

Digi 2, Telekom 2, Look Sport

Program TV complet

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă