Dolarul se apreciază la maximul ultimilor 20 de ani, după amenințările lui Putin

6 zile in urmă 20

Dolarul a urcat miercuri la maximul ultimilor 20 de ani în raport cu un coș de alte monede importante, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială pentru războiul din Ucraina și a declarat că este pregătit să folosească „toate mijloacele” pentru a se apăra, potrivit Le Monde.

Pe lângă statutul său de monedă de refugiu, dolarul beneficiază și de așteptările privind o politică monetară strictă înaintea unei decizii a Rezervei Federale americane (Fed), așteptată în cursul zilei. Dollar Indez, care compară valuta americană cu âmonede precum yenul, euro și lira sterlină, a crescut la 110,87 puncte, cel mai ridicat nivel din 2002.

„Nu este o cacealma”, a amenințat miercuri Putin, acuzând țările occidentale că vor să „distrugă” Rusia, că recurg la „șantaj nuclear” împotriva acesteia și semnalând că este pregătit să folosească arme nucleare. „Îngrijorările legate de o potențială escaladare a războiului din Ucraina, cu mobilizarea a sute de mii de rezerviști ruși, îi trimit pe investitori în refugii sigure”, a declarat Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă