Doi vârstinici de la un azil din Australia au primit, din greșeală, o doză mult mai mare de vaccin de la Pfizer decât cea recomandată

1 lună in urmă 2

Nici unul dintre cei doi rezidenți de la azilul de bătrâni din Brisbane, în vârstă de 94 și 88 de ani, nu a prezentat reacții adverse după administrarea unei cantități mai mare de vaccin, potrivit ministrului australian al sănătății, Greg Hunt, scrie HotNews.ro.

Hunt a subliniat că nu a fost confirmată cantitatea dozelor, dar că este posibil ca aceasta să fi fost ”de patru ori mai mare decât doza recomandată”.

Ministrul a transmis că autoritățile investighează incidentul care a avut loc marți.

Medicul care a injectat serul, scos din programul de vaccinare

Medicul care a injectat vaccinul celor doi rezidenți ai azilului este anchetat pentru potențiala încălcare a protocoalelor. El a fost scos din programul de vaccinare, care a început luni în Australia.

Autoritățile australiene au explicat că, atunci când s-au realizat experimente în timpul testelor clinice ale vaccinului Pfizer, cu doze de până la patru ori mai mari decât cantitatea prescrisă, ”datele efectelor secundare nu au presupus o problemă”.

Supradoze au fost făcute, din greșeală, și în case de bătrâni din Germania și Marea Britanie, iar „efectele secundare au fost minime, mai ales la persoanele cu vârsta înaintată”.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat 29.900 de cazuri de Covid și 909 decese. În această țară sunt aprobate pentru utilizare vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă