Doi tineri veniţi în vacanţă au murit din cauza unei căruțe nesemnalizate. Deşi nu au voie pe drumurile naţionale, căruţaşii merg haotic şi ignoră legea

2 luni in urmă 28

Drama într-o comună din Teleorman. Doi fraţi, de 19 şi de 22 de ani, veniţi în vacanţă, au murit după ce au intrat frontal într-o căruţă nesemnalizată. Deşi astfel de vehicule nici nu au ce să caute pe drumurile naţionale, sunt peste tot pe şosele şi seamănă moarte.

Încovoiată de durere, mătuşa celor doi tineri imploră poliţiştii să o lase la locul tragediei. Nu poate accepta că nepoţii ei veniţi în vacanţă nu mai sunt. Ambii au murit fulgerător, după ce maşina în care se aflau a izbit una din cele două căruţe pline de fier vechi, apărute din întuneric, fără semnalizare. Accidentul s a petrecut pe un drum naţional, pe care căruţele nu aveau ce să caute.

În căruţa lovită erau patru copii şi părinţii lor. Au scăpat toţi cu viaţă. Acum, dau vina pe tinerii care au murit. Cu toate astea au dosar penal pentru ucidere din culpă

''Noi veneam din sat şi el a venit în spatele nostru. Şi cand a dat, a dat în căruţă din spate. Şi mergea, cică avea 80 la oră. Vino incoace, să vezi că nu e frână, nu e nimic.''

Localnicii spun că problemele provocate de căruţaşi sunt la ordinea zilei la Putineiu. Ba mai mult, îşi lasă de izbelişte caii prin localitate, iar şoferii trebuie să facă slalom printre ei.

​''Nu că umblă numai pe aici pe șosea și pun în pericol, umblă și pe culturile agricole ale oamenilor. Ies de pe câmp, ies noaptea.''

Căruţaşii se plimbă nestingheriţi pe şoselele din România

Legea spune clar: din 2006, căruţele nu au voie pe drumurile naţionale şi europene. Cu toate astea, nu e drum din ţară pe care să nu le vezi. Un adevărat pericol pentru şoferi. În februarie, mai mulţi şoferi care circulau pe un drum din Sibiu s-au trezit în faţă cu o căruţă fără căruţaş şi nesemnalizată. Ba chiar şi pe drumurile expres au ajuns căruţaşii să se plimbe nestingheriţi. O dronă i-a surprins în timp ce furau fier vechi.

Mulţi ignoră voit legea şi nu se tem de amenzile care ajung la aproape 3.000 de lei. Mai ales că, tot ei spun, de cele mai mutle ori nu e nimeni să i oprească. 22 de oameni au murit numai în acest an în accidente în care au fost implicate căruţe. Poliţiştii au dat aproape 6.000 de amenzi în primele şase luni ale anului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă