Doi tineri au profanat un mormânt dintr-un cimitir din Mehedinți pentru a fura un inel. Au fost arestați

2 luni in urmă 1


Doi tineri au fost arestați preventiv pentru profanare de morminte, după ce au furat mâna unei persoane decedate de acum 5 ani din cimitirul din comuna Pătulele, Mehedinți, pentru a sustrage un inel. Făptașii au aruncat, mai apoi, membrul într-o canalizare, a informat Actual Mehedinți.


Incidentul a șocat întreaga comunitate. Mormântul profanat era al unei tinere, asistentă medicală, decedată la 33 de ani. În urma sa, au rămas doi copii de vârste fragede, pe care, acum, îi au în grijă bunicii.


Sanda Raicu, mama defunctei, a povestit, cu lacrimi în ochi: ”A venit poliția acasă și mi s-a spus că a fost profanat mormântul fetei. Am intrat în casă să îmi iau medicamentele când am auzit. Avea mâna furată. Avea un colier de argint, o brățară și un inel, toate de argint”.


Mama defunctei: ”A murit de cinci ani și nu se poate odihni în liniște”


”Când am aflat, am mers la cimitir. A venit multă poliție. Eu nu am putut să stau. Mi-a venit rău. A murit de 5 ani și nu se poate odihni în liniște. Hoții știau că fata mea purta bijuterii”, a adăugat, îngrozită, femeia.


Polițiștii au reușit rapid să dea de urma suspenților În urma perchezițiilor, a fost descoperită mâna defunctei într-o canalizate de pe ulița satului, acolo unde fusese aruncată de făptași.


”În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte. Persoanele în cauză au fost reținute, pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub stricta coordonare a procurorului de caz”, a declarat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă