Doi soți din Noua Zeelandă au găsit în grădină cel mai mare cartof din lume. Ce vor să facă din el

1 lună in urmă 15


Cartoful gigantic găsit de Colin și Donna Craig-Brown cântărește 7,9 kilograme și este posibil să fie cel mai mare din lume. Cuplul nu știe exact cum a crescut leguma în grădină, însă după ce se va termina ”tărăboiul” intenționează să facă votcă din ea, relatează DPA, citată de Hotnews.


Potrivit presei locale, cei doi soți, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, rupeau iarba din grădina lor când Colin a descoperit cartoful uriaș, pe care l-au botezat ”Doug”.


''Am băgat furca, l-am smuls din pământ şi mi-am spus 'Dumnezeule, ce avem noi aici?' Şi m-am gândit 'ce e asta?'', a declarat Colin pentru Newshub.


Cei doi soţi nu plantaseră cartofi în grădină recent şi nu ştiu cu exactitate de cât timp creştea leguma în grădina lor.https://youtu.be/rwBRrzfC9KA

''Este doar unul dintre micile momente fericite din viaţă, nu-i aşa? Mama natură ne-a răsplătit cu această minune'', a declarat Colin pentru RNZ.


Recordul mondial actual pentru cel mai mare cartof este deţinut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie. Colin aşteaptă ca Guinness Book of World Records să confirme că Doug este noul deţinător al recordului.


Apoi, după ce se va termina tot ''tărăboiul'', Colin vrea să facă votcă din ”Doug”.


''O să-i facem un parastas şi vom închina cu toţii în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gând să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poţi să-l faci din el este să-l pui la fermentat şi nu să-l mănânci'', a mai spus el.


Foto: Captură Video


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă