Doi români au fost prinși cu raci de baltă vii de 600.000 de euro, în camion, în Ungaria

5 zile in urmă 11

Doi cetăţeni români au încercat să introducă ilegal în Italia peste 4.000 de exemplare de raci de baltă vii, prin Ungaria, unde au fost prinși, relatează site-ul programului de știri al televiziunii naționale maghiare, Hirado.hu.

Cei doi bărbaţi au fost trimişi în judecată pentru distrugerea naturii, a informat, luni, Gabor Schmidt, purtătorul de cuvânt al Parchetul Judeţului Bács-Kiskun, citat de agenţia ungară de presă MTI.

Gábor Schmidt a declarat că cei doi bărbaţi au trecut graniţa dintre Ungaria şi România anul trecut, în data de 22 septembrie. În camion transportau animale vii, scoici şi raci de baltă, cu destinaţia Napoli.

Patrula Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale din Ungaria (NAV) a oprit vehiculul pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét, la un punct de verificare a greutăţii pe osie.

În spaţiul de marfă al camionului au fost găsiţi 4.000 de raci de baltă, a căror valoare depăşeşte 213 milioane de forinţi (aproximativ 600.000 euro).

Racii de baltă sunt specie protejate în Ungaria. Pentru importul şi transportul acestora este nevoie de autorizaţie de la autorităţile de mediu, iar cei doi bărbaţi nu au putut prezenta un astfel de document.

Racii au fost predaţi de către inspectorii patrulei personalului Direcţiei Parcului Naţional Kiskunság, care au eliberat racii în ape curgătoare, corespunzătoare habitatului lor.

Judecătoria Kecskemét se va pronunţa în cazul celor doi inculpaţi, care nu au antecedente penale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă