Doi români au căzut cu macaraua de la 30 de metri, de pe o clădire din Munchen. Poliția solicită filmările făcute de martori

4 luni in urmă 25


Doi români au căzut cu macaraua de la 30 de metri, de pe o clădire din Munchen. Poliția solicită filmările făcute de martori, scrie Abendzeitung Muenchen, care publică fotografii cutremurătoare de la locul accidentului.


Doi tineri muncitori români au fost victimele unui accident de muncă în Munchen, joi, iar unul dintre ei se luptă în spital să supraviețuiască. El a căzut de la 30 de metri, cu o macara care era montată pe acoperișul unei clădiri. Al doilea român a căzut din nacelă pe acoperiș.


La ora 9:30, macaraua pentru construcții care se afla pe acoperișul plat al unei clădiri înalte de 30 de metri, aparținând Hypovereinsbank (HVB), s-a prăbușit. S-a îndoit de marginea clădirii precum un băț de chibrit care se rupe. Părți ale brațului au căzut cu zgomot puternic pe trotuar și pe stradă.


Impactul a fost atât de puternic încât s-a cutremurat pământul. „Am simțit chiar șocul aici sus”, relatează un angajat care lucrează vizavi, la hotelul Sheraton, la etajul 22. "Stăteam pe un scaun. M-am gândit că dacă ar fi căzut ganterele în sala de fitness de la etaj, era diferit".


Doi români au căzut cu macaraua


Doi muncitori din construcții au fost răniți grav în urma accidentului. Doi angajați ai Hypovereinsbank și un medic dintr-un cabinet ORL din apropiere au ajuns primii la muncitorul român în vârstă de 32 de ani care a căzut din coșul agățat pe brațul macaralei și rămăsese nemișcat într-un container care se ala pe trotuar.


Pe acoperiș, al doilea român, în vârstă de 30 de ani, a zburat din cabina de comandă. A primit și el îngrijiri și ambii au fost apoi transportați în stare gravă la spital. Românul căzut pe trotuar e în stare critică și viața lui e serios pusă în pericol.


Macaraua s-a frânt de marginea acoperișului. Foto: Abendzeitung Muenchen / Nina job

Polițiștii care anchetează acum accidentul au stabilit că o grindă de susținere a macaralei a cedat și utilajul s-a prăbușit. Românii lucrau la schimbarea mai multor elemente pe fațada de sticlă a clădirii care e în renovare. Costul total al operațiunilor de renovare, scrie sursa citată, se ridică la 250 de milioane de euro.


Poliția a cerut martorilor care a fotografiat sau filmat accidentul să trimită înregistrările la un link creat special de autorități.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă