Doi mari producatori auto sisteaza activitatea mai multor fabrici din cauza deficitului de semiconductori

3 săptămâni in urmă 18

Jaguar Land Rover si Daimler sunt nevoite sa opreasca temporar productia la cate doua fabrici, din Anglia, respectiv din Germania, din cauza deficitului de semiconductori la nivel global, transmite CNBC.

Astfel, Jaguar Land Rover a anuntat joi ca este nevoita sa opreasca productia la doua fabrici din Anglia, din Castle Bromwich si Halewood, pentru o perioada limitata de timp.

Grupul Daimler, producatorul automobilelor Mercedes, a decis sa reduca programu lde lucru pentru pana la 18.500 de muncitori si sa opreasca productia la doua fabrici din Germania.

"La fel ca alti producatori de automobile, ne confruntam in prezent cu o intrerupere a lantului de aprovizionare din cauza Covid-19, inclusiv cu deficitul global de semiconductori, care are un impact asupra programelor noastre de productie si capacitatii noastre de a satisface cererea globala pentru unele dintre vehiculele noastre", a declarat un purtator de cuvant pentru CNBC.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Acesta a adaugat: "Colaboram indeaproape cu furnizorii afectati pentru a rezolva problemele si a minimiza impactul asupra comenzilor clientilor ori de cate ori este posibil."

Compania cu sediul in Coventry - care produce masini precum popularul Range Rover Evoque, emblematicul Land Rover Defender si SUV-ul Jaguar F-Pace - a declarat ca productia va continua la fabrica sa de la Solihull, de langa Birmingham, in timp ce celelalte fabrici ale sale nu mai functioneaza.

Anuntul facut de Jaguar Land Rover a avut loc la doar doua luni dupa ce compania a anuntat ca va desfiinta 2.000 de locuri de munca care nu sunt din sectorul productiv.

De asemenea, anuntul a avut loc la o zi dupa ce Daimler a informat ca reduce orele de munca pentru pana la 18.500 de lucratori si intrerupe productia la doua fabrici din Germania.

Daimler a spus ca pauza va incepe vineri si va dura cel putin o saptamana.

Tot in Europa, gigantul francez auto Renault a anuntat joi ca vanzarile sale din trimestrul precedent au fost afectate de lipsa semiconductorilor. In incercarea de a atenua impactul, compania s-a angajat sa se concentreze pe modelele sale cele mai profitabile si sa creasca preturile.

Intre timp, compania suedeza Volvo a declarat joi ca anticipeaza un risc mai mare legat de incertitudinile existente in lantul de aprovizionare cu cipuri. Producatorul de automobile a fost deja fortat sa opreasca productia de camioane si sa opreasca productia unor fabrici.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă