Doi frățiori români de 8 și 9 ani, morți într-un lac în care au intrat după o minge de fotbal, la 100 de metri de casă, în Germania

1 lună in urmă 1


Tragedie imensă pentru o familie de români din Germania, după ce cei doi băieți, Marius și Armando, 8 și 9 ani, s-au înecat într-un lac de lângă casă, în urmă cu trei zile. Drama românilor a fost pe larg relatată de cotidianul Bild.


Doi frați s-au înecat duminică după-amiază în Laher Teich din Hanovra. Băieții de opt și nouă ani au vrut să scoată o minge din apa în care căzuse în timp ce se jucau. Alături de băieții români era o fetiță de 10 ani, prietena lor, care a alertat părinții.


Familia locuia într-o casă socială la 100 de metri de lac și tatăl băieților a declarat pentru sursa citată: „Este atât de groaznic. Nu pot să vorbesc încă despre asta.” Marți la prânz, el și soția sa au părăsit locuința cu o expresie împietrită.Prietenii au fost cei care au mers la morgă să ridice trupurile micuților. Conform informațiilor Bild, familia vrea să-și îngroape fiii în România.


Și-au scos pantofii și au intrat în apă după minge


Duminică, atunci când mingea cu care se jucau a sărit în apă, cei doi frați și-au scos pantofii, și-au suflecat pantalonii deasupra genunchilor și au intrat în lac. Nu știau cât e de adâncă apa. Brusc, la doi metri de mal, un hpu de 6 metri adâncime. Băieții s-au scufundat instantaneu în apa rece, s-au speriat și s-au înecat.


Sute de români strânși pe malul lacului unde s-au înecat Marius și Armando. Foto: captură video Bild

Prietena lor de joacă a alergat într-un suflet la blocul cu locuințe pentru refugiați din apropiere, unde locuiau cu toții. Imediat a fost apelat numărul de urgență. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat: „Când am ajuns, un unchi al băieților era în apă până la genunchi, aparent în căutarea copiilor”.


Brigada de pompieri a luat la răscolit lacul de aproximativ trei hectare, cu o adâncime de până la unsprezece metri: elicopterul zbura și el deasupra apei, bărcile cu sonar au circulat peste tot, scafandrii s-au scufundat în apă. La scurtă vreme după începutul căutărilor sunt găsite corpurile: „Din păcate, resuscitarea lor nu a reușit”.


Aproximativ 150 de persoane, rude și prieteni ai familiei de români, s-au adunat pe mal. Imaginea durerii era cumplită pentru cei veniți acolo.


Foto: Frank Tunnat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă