Doi dintre voluntarii care au ajutat la găsirea avionului prăbușit în Apuseni, accident la un concurs de off-road: „Echipajul e bine”

1 săptămână in urmă 24


Sorin Pîrvulescu și Vali Capotă, membri ai Transsylvania Off Road Club, au fost la un pas de tragedie sâmbătă, 24 aprilie, în timpul unui concurs de off-road desfășurat în Apuseni, informează Monitorul de Cluj.


Pîrvulescu și Capotă au participat în acest weekend la prima etapă din Campionatul Național de Off Road T. Cei doi au trecut prin momentele dificile, după ce mașina s-a răsturnat de 10 ori, într-o vale.


Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu o sperietură pentru cei doi.


„Echipajul e bine, nimeni nu a pățit nimic”, se arată în postarea cu înregistrarea accidentului de pe pagina de Facebook Oscar Motorsport/ Offroad.


Competiția a fost organizată de Club 4x4 Sighisoara.Sorin Pîrvulescu și Vali Capota au făcut parte din echipa de voluntari care a ajutat la căutările avionului prăbușit în Munții Apuseni, în 2014.


Aflat la manşa unui avion ce transporta o echipă de medici la Oradea, pilotul Adrian Iovan, 55 de ani, a fost nevoit să aterizeze forţat într-o zonă muntoasă de la limita judeţelor Alba şi Cluj. În urma impactului, cinci dintre pasageri au scăpat teferi, însă pilotul şi studenta la medicină Aura Ion nu au supravieţuit.


Accidentul a fost, la acea dată, o palmă pentru autorităţile din România specializate în intervenţia în situaţii de urgenţă. Acestea au demonstrat cât de neputincioase sunt într-un scenariu real în care a trebuit să lupte contra cronometru cu natura şi, deşi suntem în era tehnologiei, nu au reuşit să identifice cu exactitate locul unde se afla epava avionului.


În final, epava şi victimele au fost găsite de trei moți din Horea, după căutări care au durat mai bine de cinci ore.


Membrii Transsylvania Off Road Club, între care Sorin Pîrvulescu li Vali Capotă, care au acționat cu șase mașini, au fost primii care au ajuns la cictime şi au transportat o parte dintre răniţi către ambulanţe.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă