Doi curcani, mascotele echipei de fotbal Hușana Huși: „Îi cheamă Petrică și Costel, ca pe fundașii nostri centrali”

1 lună in urmă 17

Hușana Huși, club de fotbal din județul Vaslui, are doi curcani drept mascote. Păsările au fost aduse, în permieră, la stadion sâmbătă, 25 septembrie, la derby-ul local cu Sporting Juniorul Vaslui, meci din prima serie a Ligii 3. Curcanii, acoperiți de eșarfe și fulare ale echipei, au purtat noroc gazdelor, care au câștigat meciul cu 2-1.

Clubul dintre vii, fondat în 1968 pe lângă fabrica de pantofi Hușana, este la al treilea sezon consecutiv în L3. După ce și-a lansat imnul, gruparea vasluiană și-a desemnat și două mascote.

„Petrică și Costel îi cheamă, după cuplul de fundași centrali ai Husanei Huși”, a explicat proprietarul păsărilor care au făcut senzație la stadion.

Imaginile au fost postate, inițial, pe rețele sociale de Remus Mustățea, jurnalist la portalul Religia Sportului, apoi au fost încărcate și pe pagina oficială de Facebook a clubului.

La finalul partidei, jucătorii și staff-ul s-au fotografiat cu „Petrică și Costel, talismanele noastre”.

 „Îi cheamă Petrică și Costel, ca pe fundașii nostri centrali”Bucuria de după victoria cu Sporting Juniorul Vaslui.

Anul trecut, Hușana Huși a ajuns în 16-mile Cupei României, pierzând în fața celor de la U Cluj. În acest sezon al competiției KO, vasluienii au au ajuns în turul 4, după ce i-au eliminat cei de la Politehnica Iași (L2).

Gruparea moldoveană, reînființată în 2016, a câștigat de șapte ori campionatul județean Vaslui și a evoluat timp de 21 de sezoane în eșalonul al treilea.

În fotbal există „câini”, „lupi”, „vulturi” ori chiar pisici. De acum avem și „curcani”. Care se umflă-n pene!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă