Doi copii au fost opăriți cu ciorbă fierbinte, la Huși. O fetiță de un an și nouă luni are arsuri pe 80% din suprafața corpului

1 lună in urmă 1

Doi copii din Huși, județul Vaslui, au fost transferați de urgență la Spitalul de Copii din Iași cu arsuri pe toată suprafața corpului. În stare cea mai gravă este fata de 1 an și 9 luni care ar avea, din estimările medicilor de pe ambulanță care au intervenit, arsuri pe peste 80% suprafață corporală.

Șefa UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a spus că o echipă medicală a plecat la Huși cu elicopterul SMURD pentru a transfera o fetiță de 1 an și 9 luni care a fost arsă cu lichid fierbinte – ciorbă, pe 80% din suprafața corpului.

Arsurile sunt la membrele superioare și inferioare, pe ambele părți, pe torace și abdomen. Din primele informații, copilul, deși în stare gravă, era stabilă hemodinamic și neintubată la momentul solicitării preluării de către elicopter. 

Medicii de la Spitalul din Huși spun că cei doi copii au fost aduși la spital, nu a fost solicitată ambulanța, și că amândoi se află în stare gravă. 

Estimarea celor de la Huși este că fata are arsuri de gradul al II-lea și al III-lea pe 90% din suprafața corporală, în timp ce băiatul, cu vârsta aproximativă tot de 2 ani, are arsuri de gradul al II-lea pe 6% din suprafața corporală.

„Așteptăm din județul Vaslui 2 copii în vârstă de aproximativ 2 ani cu arsuri cauzate de un lichid fierbinte. Pacienții vor ajunge pe cale aeriană, cel mai grav, și terestră, și vor fi preluați în Secția de Terapie Intensivă pentru a fi reechilibrați în vederea intervenției chirurgicale în urgență realizată de echipa de chirurgie plastică. Menționăm că pacientul cu arsură pe suprafața mare de corp a fost redirecționat de serviciul de coordonare în centrul din Iași din motivul indisponibilității la ora actuală a locurilor în alt centru”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă