Doi cetățeni germani au rămas fără mașini la graniță și acum sunt cercetați. Ce au descoperit polițiștii

1 lună in urmă 2

Doi cetățeni germani, care conduceau unul un autoturism marca Audi, iar celălalt un autoturism marca BMW, ambele înmatriculate în Germania, s-au prezentat pentru formalitățile de control la punctul de frontieră de la Petea, din județul Satu Mare, numai că în final au rămas fără mașini și acum sunt cercetați pentru trei infracțiuni, inclusiv tăinuire de furt. 

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră s-au gândit să facă verificări suplimentare în bazele de date și au constatat că plăcuțele de înmatriculare ale celor două autoturisme sunt false. Mai mult, au descoperit că mașinile erau căutate de autoritățile din Portugalia pentru a fi confiscate.

Mașinile figurau ca fiind înmatriculate în Germania, însă aveau eliberate plăcuțe de înmatriculare temporare cu drept de circulație doar pe teritoriul Germaniei. În urma cercetărilor efectuate cu ajutorul ofițerului Agenției FRONTEX, detașat în P.T.F. Siret, s-a stabilit că cele două autoturisme figurau ca fiind semnalate „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autoritățile din Portugalia, informează, sâmbătă, un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cele două autoturisme sunt în valoare de 120.000 lei, respectiv 240.000 lei, și au fost indisponibilizate la sediul instituției. 

Cei doi cetățeni germani sunt cercetați acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România și tăinuire la furt”.

Incidentul s-a petrecut joi, 11 martie.

masina confiscata vama - politie frontiera

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă